Informatie
Wat doet een Incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat schulden int. Dit gebeurt in opdracht van een schuldeiser. Het contact loopt vanaf nu via het incassobureau. U heeft geen rechtstreeks contact meer met de debiteur.

Lees meer


De fases

Incasseren, ook wel het incassotraject bestaat uit drie fases. De minnelijke fase is de eerst fase en de gerechtelijke fase is de tweede en de laatste fase is de executoriale fase. We hopen natuurlijk altijd dat de vordering wordt geïnd in de minnelijke fase want hier is nog geen rechter aan te pas gekomen. Wanneer de debiteur toch niet betaalt in de eerste fase dan is het een optie om een gerechtelijke traject te starten.

 

Lees meer


No cure no pay

Als u Incassobond inschakelt voor uw openstaande vordering(en) dan werken wij op basis van no cure no pay. Wij brengen uw debiteur de wettelijke incassokosten in rekening zodat u zelf geen kosten aan het incasso heeft bij verhaal van uw vordering. Bij volledig verhaal van uw vordering ontvangt u 100% van de hoofdsom.

Lees meer


Debiteuren

Heeft u van ons een brief of een gemist oproep over een openstaande vordering(en)? Dit betekent in uw geval dat er een of meerdere vordering(en) openstaan. Het allerbelangrijkste is dat u met ons contact opneemt. Dit kan via telefoon (085-7600267) of via e-mail (info@incassobond.nl).

Lees meer


Wanbetalers

Een niet-betaler is een wanbetaler. Maar wanneer is iemand een slechte betaler? Iemand die de betalingsafspraken niet nakomt omdat hij het niet kan betalen of het expres doet en geen regeling wilt treffen?

Lees meer


Gerechtsdeurwaarder inschakelen?

De gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar, benoemd door de Kroon. Daarnaast heeft hij ook meestal een eigen incassopraktijk. Als hij zijn ambtelijke taken uitvoert dan is hij vooral bezig om bedrijven en particulier te dagvaarden en gerechtelijke vonnissen ten uitvoer te brengen.

Lees meer